Koji ženski parfem kupiti?

preporuka

Ženski parfem na vratu

Najbolji parfemi za žene

Da li ste znali da je više od 70% naših osećanja izazvano mirisom?

Žene znaju, i zato su parfemi njihov omiljen saputnik u svakom godišnjem dobu, i mesecu. Uz to, bez obzira na uzrast, uvek postoji parfem o kome i devojke i žene maštaju. Bez obzira na to što su ukusi različiti, i što postoji nebrojeno mnogo mišljenja o tome koji parfem je baš taj za Vas, postoji pregršt proizvođača koji nude skoro beskonačan izbor parfema.

Koliko god da se činilo lako da odlučite za baš taj parfem koji Vama odgovara, ponekad, napraviti savršen izbor po pitanju parfema nije moguć bez malo pomoći. Baš iz tog razloga smo mi tu, da preporučimo najbolje parfeme za lepši pol.

Predstavljamo Vam naš izbor 5 najboljih parfema za žene.

Ukoliko ste zainterosvani možete pogledati i naš izbor muških parfema.

D&G Light Blue

Najbolji parfem za: LETO

Light Blue perfume by Dolce and Gabbana

Dizajn bočice ujedno predstavlja i suštinu parfema – plava boja govori o prelepom i vedrom nebu Mediterana i lakoći i senzualnosti sunčane italijanske obale. Iako je i više nego pogodan i za zimu, njegov pun potencijal se ispunjava pri visokim temperaturama i vrelinama. U vrelim letnjim danima, kada teži parfemi donesu više glavobolje nego lepote, ovaj parfem brijira i donosi nesvakidašnju svežinu koji malo koji parfem poseduje. Njegove note su savršeno izbalansirane da vam donesu mirisni povetarac u sred leta. Osvežavajuće note sicilijanske jabuke i citrusa kasnije iščezavaju i ostaje vrlo ženstven parfem koji, sigurni smo, svaka žena želi. Njegovu popularnost pokazuje i to što je, uprkos vremenu, i dalje na listi najprodavanijih, počevši od 2001. godine kada je predstavljen, što bi značilo da više nego 20 godine kasnije, ovaj parfem i dalje briljira. Ovaj parfem nije konvencionalan, a prve note koje osetite su osvežavajuća Greni smit jabuka i Sicilijanski kedar, koje se savršeno kombinuju sa srednjim toplim notama bambusa, jasmina i bele ruže. Posle nekoliko sati se ispoljavaju osnovne limunske note, amber, i mošus.

Christian Dior Miss Blooming Bouquet

Najbolji parfem za: SVAKI DAN

Miss Dior Blooming Bouquet 100ml spray bottle

Kaži da naziv parfema puno govori o suštini mirisa istog. Blooming Bouquet savršeno opisuje kompoziciju parfema i oslikava veliku ljubav Kristijana Diora prema cveću. Gornje note bergamota ustupaju mesto cvetnom buketu božura i Damask ruže, koji se nalaze u srcu kompozicije. Raskošni beli mošus čini glavni sastojak osnovnih nota, čineći celu kombinaciju nežnom i ženstvenom. Zbog svoje suptilnosti I delikatnosti pogodan je za svakodnevne situacije, u kojima ipak želite da zadržite dašak luksuza i svežine. Međutim, ono što moramo napomenuti je da morate voleti mošus kako bi Vas ovaj parfem oduševio. Preporučujemo da ga nosite čak i u poslovnom okruženju, bez straha da će neko smatrati da je previše “glasan” ili neprikladan. Blooming Bouquet je savršen izbor za sve dnevne varijante i sva okruženja, odajući “čist” utisak. Novo izdanje je objavljeno 2014. godine sa blago drugačijim dizajnom-srebrnom mašnom I kompozicijom koja najavljuje prve prolećne dane.

Versace Crystal Noir

Najbolji parfem za: VEČERNJE IZLASKE

Versace Crystal Noir with box

Jedan od najznačajnijih parfema ovih godina je zavodljiv i luksuzan, Crystal Noir koji ostavlja upečatljiv mirisni trag savršen za večernje izlaske. Ovaj orijentalni parfem je savršen za specijalne prilike kao što je svečana proslava ili romantična večera sa voljenom osobom. Ono što je sigurno jeste da će Crystal Noir ostaviti jak utisak na bilo koga ko mu se približi. Obaberite ga za trenutke kada želite nekoj prilici da dodate dašak glamura. Bogata osnova sa ćilibarom čini ovaj parfem misterioznim, dok crna ribizla u gornjim notama i jasmin u srcu kompozicije donose sveukupnu senzualnost i upečatljivost. Po rečima Donatele Versaće, ovaj parfem je osmišljen za ženu koja je samouverena i ima svoj jedinstveni pečat. Otkad je predstavljen davne 2004. godine, stekao je veliku popularnost i postao prepoznatljiv cvetni parfem koji ostavlja utisak i odoleva vremenu.

CK One

Najbolji parfem za: NOVČANIK

Calvin Klein One parfume

Danas su na tržištu dostupni mnogi unisex parfemi.Međutim, malo koji ostavlja jak utisak. Prvi koji je predstavio ideju mirisa pogodnog za oba pola je bio Calvin Klein sa svojim CK One parfemom. Osim što se nalazi u pristupačnom cenovnom rangu, ovaj citrusni miris je postao ikoničan zahvaljujući jednostavnosti i odvažnosti. U njemu se kombinuju osvežavajuće note zelenog čaja, papaje, i bergamota sa savršeno mekim notama muskatnog oraščića, ljubičice, kardamoma, i ruže. Ženstvene cvetne note u harmoniji sa muževnim mošusom čine savršen balans u ovom unisex citrusnom parfemu.

Chanel 5 Eau Premiere

Najbolji parfem za: ZIMU

Chanel no5 EAU Premiere perfume

 Koliko god godina da je prošlo, postoje parfemi koji su bezvremenski i jedan od njih, ako ne i najznačajniji jeste Chanel 5.Nijedna lista ne bi bila potpuna bez jednog od najprodavanijih parfema u istoriji. Ovaj parfem se često opisuje rečju „legendaran“. Bez obzira što je Chanel 5 prisutan u svetu već decenijama, ovog puta smo odabrali mlađju i moderniju verziju ovog klasika. Ako vam se ne dopada “težak” puderasti oblak klasičnog Chanela, ali vam se dopada stil i topla, elegantna kompozicija i odvažan parfem, probajte Eau Premiere. On sadrži cvetne note bezvremenog “broja 5”, a to su jasmin (iz polja koja su u vlasništvu Chanela), ylang-ylang (sa Komoro ostrva), sa dodatkom aldehida , vanile, vetivera i sandalovine. Iako će nekome odgovarati tokom cele godine, odabrali smo  ga za zimski period jer se tokom leta generalno lakše nose neki “zeleniji”, citrusni parfemi.

Nadamo se da je naša lista odgovorila na neka vaša pitanja koja ste imali u vezi parfema, predlažemo vam da upotrebite neki sa ove liste i posetite neki od restorana na Vračaru.