4 najbolja welness & spa centra u Srbiji

preporuka

4 najbolja wellness i spa centra u Srbiji

Živimo u brzom vremenu kada ne vodimo dovoljno računa o nivou stresa koje unosimo svaki dan u svoj organizam. Pored nezdrave ishrane, neredovnog sna i mnoštva drugih bitnih faktora koje utiču na naše zdravlje trebalo bi da zastanemo i zapitamo se kako to možemo da promenimo.

Jedan od boljih načina je da svoj sistem očistimo i napunimo baterije, što se kaže, je da odemo na odmor.

Odlazak na odmor, može i da umori, a i često na odmor se ide jednom godišnje. Šta ako nam treba nešto na svakih par nedelja?

Ako je to slučaj, onda je najbolje rešenje za otklanjanje stresa i pune baterije za sledećih nekoliko nedelja odlazak u spa.

masaža za parove

Bukvalno možete pročistiti ceo organizam i započeti radnu nedelju puni elana bez trunke stresa i orni da krenete u nove pobede. Mi vam zato predstavljamo 4 najbolja wellness & spa centara u Srbiji koje možete posetiti tokom vikenda. Petak posle posla krenete pravo u vaš rezervisani mini-odmor.

Saruna Wellness

Saruna Wellness

Ako ste iz Beograda i niste baš voljni ili nemate puno vremena da otputujete negde van, ili ste jednostavno samo iz Beograda, onda je ovo idealno mesto za vas. Postoji na dve lokacije, Skyline i Crowne Plaza. Ovaj wellness i spa se nalazi među najbolje ocenjenim i najposećenijima u celoj Srbiji, a posebno u Beogradu, tako da na vreme rezervišite mesto kada želite.

U ovome vam može pomoći različita članstva i karte koji ovaj ekskluzivni beogradski spa nudi. Saruna Wellness nudi celodnevnu ili poludnevnu kartu, a možete nekome i pokloniti vaučer za iste. Inače, ovde možete da organizujete i team building. Pa kako se možete relaksirati ovde? Saruna Wellness poseduje bazene, tepidarijume, džakuzije, kao i pet različitih sauna.

Osim višestrukih tretmana tela, ovde možete pronaći i zavidan broj tretmana lica, tako da možete kompletno da se restartujete. Vrhunska usluga i sjajan ambijent će biti sigurna garancija za savršeno opuštanje i poziv za uživanje.

 • Među najbolje ocenjenim i najposećenijim centrima
 • Celodnevna i poludnevna karta
 • Team building
 • Tretmani lica i tela

Grand Hotel Spa & Wellness

Grand Hotel Spa & Wellness

Jedno od omiljenih i najposećenijih zimskih destinacija u Srbiji, Kopaonik, jednostavno mora da poseduje jedno od najboljih spa i wellness centara u Srbiji.

Zamislite decembar mesec, sneg, napolju je minus a vi plivate u toplom bazenu dok gledate savršenu belinu i obeljene četinare Kopaonika. Ovaj luksuzno opremljen prostor nudi prvoklasne usluge u prirodom inspirisanom ambijentu.

Iskusan tim ovog wellnessa će pomoći vašoj hedonističkoj strani da ispliva na površinu. Nega tela i duha će vam pomoći da se relaksirate, posvetite sebi i uživate u miru.

Ovaj spa nudi tretmane koji su individualizovani. Uživaćete u pet sofisticiranih luksuzno uređenih soba za tretmane, finskoj sauni, sauni sa borovim iglicama, ledenoj fontani, parnom kupatilu, relax lounge-u. To su samo neke od soba i tretmana koje ovde imate. Više možete pronaći na njihovom sajtu.

Ono što još možete pronaći ovde, pošto je i fitness centar, opremljen technogym spravama za vežbanje i nudi personalizovane ili grupne fitnes treninge, pilates, jogu i aerobik. Pored fitness centra tu je i salon lepote opremljen između ostalog i solarijumom, salonom za manikir i pedikir.

 • Luksuzno opremljen prostor
 • Individualizovani tretmani
 • Fitnes, pilates, joga i aerobik
 • Salon lepote

Spa & Wellness u okviru Hotel A hotela

Spa & Wellness u okviru Hotel A hotela

Hoteli A imaju više lokacija širom Srbije i u svakom od njih postoji wellness centar. Tako da zapravo u okviru jednog hotela imate 5 različitih lokacija i opcija gde možete da idete na spa tretman koji zaslužujete.

Hotel Izvor

Hotel Izvor je na 75 km od Beograda u srcu Šumadije. Nalazi se u Bukovičkoj banji. Ima 10 bazena sa prirodnom mineralnom vodom i relaks sobu sa himalajskom solju. Tu su još i ruska banja, veseli tuševi, parno kupatilo i finska suva sauna. Ono što će vašu relaksaciju učiniti potpunom su raznovrsne individualne masaže i tretmani kao i sportski sadržaji.

Hotel Tornik

Ovaj zlatiborski hotel poseduje spa i wellness centar koji se prostire na 2250 m2, a toliki prostor nije prazan, verujte. Dakle, ovde ćete pronaći 2 zatvorena bazena za odrasle, dečiji bazen, bio saunu, rusku banju i džakuzi. Osim što ćete prošetati Zlatiborom i uživati u čarima ove planine možete se opustiti i u relaks sobi sa himalajskom solju. Na ovom ogromnom prostoru pored svega navedenog su još i hamam, tepidarijum, laconium i veseli tuševi.

Hotel Slatina

Ovaj hotel se nalazi u Vrnjačkoj Banji i ne poseduje velik spa i velnes kao hotel Tornik. Međutim 400 mbi trebalo biti sasvim dovoljno da se relaksirate svim pogodnostima koje vam se nude. Zatvoren i otvoren bazen prosto dozivaju vaše ime, a uz to u tom otvorenom ćete pronaći slanu vodu koja dolazi i prirodnog izvora, pored slane vode u baznu tu je i slana soba. Sjajne stvari se nude ovde kao što su tursko kupatilo , sauna i infrared sauna. Tepidarijum, kneipp klupe, džakuzi su samo dodaci.

Hotel Park

Kao i prethodni i ovaj hotel se nalazi u Vrnjačkoj Banji. Tako da imate izbor u samom gradu gde ćete ići. Atmosfera je nešto intimnija, jer je prostor manji. Prostor za masaže i tretmane je tu. Unustrašnji bazen, finska sauna, slana soba i relsaks soba sa tepidarijumima su vaše destinacije uživanja.

Hotel Sloboda

I poslednji na listi ovih hotela, ali ne ništa manje vredan niti luksuzan. U srcu Šapca će vas dočekati Hotel Sloboda sa svojim Spa & Wellness centrom. Kao i u svim ostalim hotelima tu su masaže i tretmani za opuštanje, ali ovde i za podmlađivanje. Ako ste zaposleni u Šapcu onda je vrlo lako otići u finsku saunu, slanu relaks sobu ili parno kupatilo. Bazen, džakuzi i tepidarijum, kao i kardiotinesa samo čekaju vaše slobodno vreme posle posla da vas opuste i relaksiraju za naredni dan ili nedelju.

 • 5 različitih lokacija
 • Širok asortiman tretmana
 • Turističke lokacije
 • Veliki izbor usluga

Hotel Merkur

Hotel Merkur

Evo još jednog hotela i spa centra u Vrnjačkoj Banji. U hotelu Merkur će vas dočekati spa centar pod imenom Rimski Izvor. A u njemu oaza svega. Oaza uživanja, relaksacije i dobre zabave. U okviru ovog centra vi ćete naći pet centara, sve čini da Rimski Izvor bude najveći spa centar na ovom delu Balkana. Centri vašeg uživanja su:

wellness, centar za masaže, centar medicinske estetike, peloid i balneo centar. Ono što ih čini drugačijim što su svi tretmani pod nadzorom lekara i obavljaju se mineralnom vodom. Koriste tradicionalne tretmane u spoju sa modernom tehnologijom, ali postoji i još jedan centar u okviru wellness programa ovog hotela. U slučaju da vam od ovoga ovde ništa nije interesantno.

Na raspolaganju vam je i akva centar. U njemu možete da se opustite u velikom bazenu sa termomineralnom vodom, gde je temperatura uvek 28°C, a i ovde možete dobiti masažu i razne wellness sadržaje. Tu je i fitnes centar, gde možete ostati u formi ili se dovesti u istu i sve to možete uraditi dok se u bademantilu spuštate iz vaše sobe u ovo carstvo uživanja.

 • 5 wellness centara
 • Nadzor lekara
 • Tradicionalni tretmani i moderna tehnologija
 • Termomineralna voda