7 najboljih gejming slušalica

preporuka

kul lobanja sa slušalicama

Još krajem XIX veka se javila ideja da se zvuk više približi ušima i da se omogući da čujemo svaki manji ton i šum. Još od tih ranih dana plan je bio da imate “zvučnike na ušima”, a tako su prve i koncipirane. U tim ranim počecima slušalice su bile zamišljene kao uređaj koji će vam pomoći da pričate telefonom bez da upotrebljavate ruke.

Vremenom su slušalice našle svoj put ka široj populaciji, a vokman ih je dodatno podigao što se popularnosti tiče. Tehnološki bum nam je doneo i bolju ergonomiju slušalica i razne druge pogodnosti koje krase današnje slušalice. Nakon telefona, slušalice su korišćene za radio komunikaciju pa je sledeći logičan korak bio muzika. Na kraju, došao je i gejming. Svaka era je donela nešto novo i neke nove ideje koje su bile implantirane. Gejming je unapredio mnoge oblasti što se tiče kompjutera, a najbolje od slušalica upravo možete naći upravo u ovoj oblasti.

Ekipa preporuke Vam je pripremila listu najboljih gejming slušalica koje se mogu naći na našem tržištu, uživajte.

ASUS ROG Theta 7.1

Auto-perionica Black & Shine Detailing
Ove slušalice su prava slika i prilika modernih gejmning slušalica. To se pre svega vidi u samom dizajnu koji je agresivan i moderan. Na čašicama potoji i RGB osvetljenje koje će i dok su odložene lepo da upotpune vaš set-up. Naravno ovo nije ono što ih čini jednim od najboljih, već ono što se nalazi unutra. Asus se potrudio da vam u ove slušalice upakuje četiri emitera sa svake strane i dva para ESS 9601 pojačala za svaku čašu. Vlasnički DAC je takođe prisutan i sve ovo kada se iskombinuje daje vam kvalitetan i „svejedan“ zvuk koji je pogodan za sve. Kada kažemo sve mislimo i na igre i na filmove i na muziku. Surround se može isključiti ili uključiti po želji, a povezivanje sa vašim PC-jem je putem USB C priključka.
 • Izdvojene specifikacije:
 • Veličina drajvera: 40mm (napred) 30mmm*3 (pozadi, sa strane i centralno)
 • Impedansa: 32 Ω
 • Frekvenca odziva zvučnika: 20 ~ 40000 Hz
 • Osetljivost mikrofona: -54 dB

Logitech G Pro X

Arhont Detaling
Logitech je ovom modelu dao 3,5mm priključak, ali i USB priključak. Imaju klasičan, striktan i već isprobani dizajn i sve ukazuje da im je srž gejmerska. Podržavaju višekanalni DTS Headphone X 2.0 zvuk, a mogu se pohvaliti i kompletnim adapterom sa ugrađenim DAC-om. Blue voice omogućava digitalnu obradu i detaljnu konfiguraciju vašeg glasa koji dolazi putem mikrofona, a sve je to izvodljivo kroz aplikaciju koju imate na vašem računaru. Naravno da su dobre i za muziku, ali ipak se stiče utisak da su im igre primarne uz filmove i serije. Ono što omogućava ovakvo fantastično iskustvo su emiteri veličine 50 mm sa neodijumskim magnetima.
 • Izdvojene specifikacije:
 • Veličina drajvera: 50mm, hibrid
 • Impedansa: 35 Ω
 • Frekvenca odziva zvučnika: 20 ~ 20000 Hz
 • Osetljivost zvučnika: 91.7 dB

HyperX Cloud Alpha Wireless

Auto pranje 36
HyperX Cloud, možda je dovoljno reći samo to. Linija slušalica koja je toliko popularana i cenjena i to sa razlogom. Nijedan model iz HyperX-a nije razočarao, a tako je i ovog puta. Cloud Alpha Wireless dobio je jako dobre i pozitivne ocene i reči hvale. 300 sati trajanja baterije u bežičnom režimu su moguće sa ogromnom baterijom. Zamislite nedelju gde igrate vaše omiljene igre i slušate omiljenu muziku i to prilično vremena tokom svakog dana i na kraju te nedelje imate 50% baterije. Naravno, ovo zavisi od jačine zvuka koju koristite tokom ovih aktivnosti. Ono što je karakteristika ovih slušalica je udobnost, a osećate istu udobnost i kada su pojačane do kraja. Naravno svoj pun potencijal pokazuju u onome za šta su pravljene, igre. Mogli bismo da kažemo da su ovo najbolje gejming slušalice za muziku. Loša strana ovih slušalica je mikrofon. Bazičan je i služiće za ćaskanje, ali ništa više od toga. Ali ako uzmemo u obzir sve ostalo pa i gornju traku koja je debela i meka i kapke koji kao da vam masiraju ušne školjke i ujedno blokiraju buku, onda nemamo šta mnogo zameriti.
 • Izdvojene specifikacije:
 • Veličina drajvera: 50mm, dinamičan
 • Impedansa: 62 Ω
 • Frekvenca odziva zvučnika: 15 ~ 21000 Hz
 • Osetljivost mikrofona: -15 dBV/Pa na 1 kHz
 • Povezivanje: wireless USB

Razer BlackShark v2

Posle hvale HyperX Cloud-u neko bi pomislio da je teško naći konkurenta koji će uraditi isto, a možda i više. Nažalost po HyperX, Razer je taj koji je bio izazivač i po našem skromnom mišljenju je odneo pobedu. Zapravo, na mnogim forumima i sličnim blogovima ovaj model jednostavno je broj jedan bez premca. Još od same najave slušalica jasno je bilo da će biti vrhunskog kvaliteta i da će najveći akcenat biti na gejmingu. Drajveri koji imaju diskretne portove za odvajanje basova, srednjih i vibrirajućih tonova od međusobnog ometanja uz jednostavan softver koji će vam dozvoliti da naštimujete sve prema vašem ukusu. Cena je takođe jaka vrlina ovog modela, a odličnim zvukom mogu da stoje rame uz rame i sa nekim skupljim i profesionalnijim modelima Udobnost je ono što su nam gejming slušalice revolucionirale, pa tako BlackShark v2 može da vam omogući maratonske gejming sesije bez problema što se udobnosti tiče. Postoji i Pro model koji je bežičan i skuplji.
 • Izdvojene specifikacije:
 • Veličina drajvera: 50mm, Razer™ TriForce Titanium
 • Impedansa: 32 Ω
 • Frekvenca odziva zvučnika: 12 ~ 28000 Hz
 • Osetljivost mikrofona: -42 dBV/Pa na 1 kHz

Razer Kraken X

Auto perionica Inter
Virtuelni 7.1 surround zvuk je nešto što je teško ostvariti i sa ozbiljnijom opremom. Ova jeftinija alternativa za Razer Kraken-a itekako ima šta da kaže i ponudi. Softver koji vam dozvoljava virtualizaciju 7.1 sistema je lak za korišćenje i oduševiće vas jasnoćom, definicijom i superiornom dubinom zvuka. Pored ove opcije jednostavno ćete zaboraviti na standardni audio režim. Nažalost, Kraken X se ne može porediti sa modelima koji su navedeni iznad, ali uz nižu cenu dobijate i više nego što očekujete. Mikrofon je bazičan i bezličan, a pored toga se ne može ni odvojiti od slušalica. Sve ovo nadoknađuje moderan, nenametljiv i lagan dizajn koji ima izuzetnu udobnost. Sve u svemu Kraken X je svaršen mlađi brat Krakena.
 • Izdvojene specifikacije:
 • Veličina drajvera: 40mm
 • Impedansa: 32 Ω
 • Frekvenca odziva zvučnika: 12 ~ 28000 Hz
 • Osetljivost mikrofona: -45 dBV/Pa na 1 kHz

SteelSeries Arctis 7p/7x

Auto perionica Clean & Run
Povezivanje bežičnim putem od 2,4 GHz uz udoban, moderan i atraktivan dizajn će vas naterati da ostane barem još malo ispred svog ekrana dok igrate omiljene igre. Ono što oduševljava je USB-C konektor i USB-A adapter koji Vam omogućava da uživate u svim sistemima u bežičnom režimu. Dakle, PS5, Nintendo Switch i Android telefon su novi prijatelji Vaših SteelSeries Artics slušalica. Postoje u beloj i crnoj varijanti, a odličan bežični režim će vas naterati da ove čisto gejming slušalice pretvorite u svoje svakodnevne. Naravno ovo je moguće jer su neverovatno udobne i svojom elastičnom gornjom trakom i mekom oblogom oko čašica ćete zaboraviti da ih nosite. Mikrofon je izuzetan, a baterija može da izdrži i do 24 sata, a softver će vam dati opcije da ih personalizujete kako baš vama odgovara.
 • Izdvojene specifikacije:
 • Veličina drajvera: 40mm
 • Impedansa: 38 Ω
 • Frekvenca odziva zvučnika: 20 ~ 20000 Hz
 • Osetljivost mikrofona: -38 dBV/Pa na 1 kHz

Beyerdynamic MMX 150

Auto perionica Beli
Ova jako poznata i cenjena kompanija je rešila da obraduje gejming industriju svojom linjom proizvoda. Naime, oni su izbacili MMX seriju specijalno za potrebe gejming sveta i vrlo brzo su prikupili bazu obožavačaca kao i pozitivne kritike. Na raspolaganju su tri modela MMX 100, MMX 150 i MMX 300. Razlikuju se u ceni i kvalitetu gde je MMX 100 najjeftiniji i nudi najmanje opcija, mada je i to najmanje prilično za neke brendove. Mi smo odabrali da vam predstavimo MMX 150. MMX 150 je u srednjem cenovnom rangu, a izabrali smo ga jer se povezuje putem usb-c konektora (na slušalicama) sa vašim PC-jem, za razliku od MMX 100 koji to radi analogno. Sa svojom zatvorenom čašicom na čijem obodu se nalazi memporijska pena presvučena veštačkom kožom daje vam mogućnost da ih nosite satima a da ne primetite da ih imate na glavi. Moguće je lako zameniti jastučiće zahvaljujući bajonet mehanizmu. Što se zvuka tiče, već pomenuta zatvorena čašica sa točkićem za prilagođavanje zvuka i četerdesto milimetraski drajver će vam dati čist, prostran i perfektan studijski zvuk koji će vam poboljšati gejming iskustvo. Mikrofon može da se skine ako Vam nije potreban, a pruža jasan i čist zvuk koji odiše prirodnim tonom. Uz sve ovo prilikom konekcija putem USB-a dobijate i “Augmented mode” putem softvera koji vam omogućava da se dodatno igrate sa zvukom koji dobijate i šaljete.
 • Izdvojene specifikacije:
 • Veličina drajvera: 40mm
 • Impedansa: 32 Ω
 • Frekvenca odziva zvučnika: 5 ~ 30000 Hz
 • Konekcija: Analogna; USB-C na 3.5mm / Digitalna; USB-C na USB-A

Ovo je naš izbor gejming slušalica koje se izdvajaju po odnosu svoje cene i kvaliteta koje pružaju. Nadamo se da će baš neke sa ove liste biti baš Vaše nove slušalice.